Biodanza

BeginTrainingLevende organisatie

Biodanza is in de zestiger jaren ontwikkeld door psycholoog en medisch antropoloog professor Rolando Toro, in Chili geboren en overleden. Hij heeft zijn bewegingssysteem Biodanza ook wel hereducatie in de liefde genoemd, om ons eraan te herinneren dat liefde feitelijk de basis is van alles, ook van leven. 

Biodanza kunnen we vertalen als ´De dans van het Leven' en gebruikt de eenheid muziek-beweging-beleving als methodologie om de verbinding met jezelf, de ander, de wereld om je heen te verdiepen. De Biodanza School in Murcia verzorgt de opleiding tot Biodanza docent en begint in 2019 met een nieuwe cyclus.

Iedereen die een jaar Biodanza ervaring heeft met wekelijkse lessen kan ook een los weekend meedansen in Spanje. Vooral degenen die houden van avontuur, de Spaanse taal en cultuur, degenen die zich wereldburger voelen, zijn van harte uitgenodigd. Sinds september 2018 dansen we op een nieuwe locatie pal aan het prachtige strand van La Azohia (Cartagena) Spanje. Zo gaat meedansen en paradijslijk vakantie vieren ook hand in hand in Murcia.

In 2018 dansen we zes zaterdagen ons leven als kunstwerk en wijzelf als schepper van ons eigen leven met de Jaargroep Levenskunst. In een groep met mensen die een jaar of meer wekelijkse Biodanza lessen hebben gevolgd worden we uitgenodigd het beste van onszelf tot expressie te brengen in wonen, werken en relaties. Zo leren we de kunstenaar van het dagelijks leven in onszelf en de ander steeds beter kennen.

In de Jaargroep Kring van Archetypen dansen we op zeven zaterdagen van 2019 in de Vrije School Driebergen verschillende archetypen als grondpatronen van instinctief gedrag uit ons collectieve onderbewuste zoals beschreven door de beroemde psycholoog Carl Gustav Jung. Doel is te ontdekken welke archetypen je momenteel leeft en welke je nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen.

 

 

Vivencia gebruikt de methodologie en beweging van het Biodanza systeem om menselijke ontwikkeling tot een ware belevenis te maken in al haar projecten in groepen en (professionele) netwerken. Gedachtegoed en beweging vanuit het biocentrisch principe, wat het leven centraal stelt en ook toegepast kan worden in het dagelijks leven.

+31 6 2007 0665 • Privacyverklaring